Elättääkö ammattimainen ravitalli yrittäjänsä?

Hevostalleja on pitkään pidetty vähemmän kannattavana liiketoimintana, sillä hevosten pitämisestä aiheutuvat kustannukset ovat usein suuremmat kuin myynnistä saatavat tulot. Usein onkin kyse lähinnä enemmän elämäntavasta kuin tuottoisasta liiketoiminnasta. Ravitallit ovat välillä poikkeus tähän sääntöön, sillä kilpailuissa liikkuu usein isojakin palkintorahoja. Tässä kirjoituksessa selvitämme, millä tavalla ammattimainen ravitalli voi olla kannattava ja miten tuotot on mahdollista maksimoida.

Mitä tarvitaan menestykseen?

Ensimmäinen askel menestyksen varmistamisessa ravitallilla on investoida laadukkaisiin hevosiin, jotka ovat hyvin hoidettuja ja koulutettuja. Lisäksi on palkattava kokenutta ja ammattitaitoista henkilökuntaa, joka osaa hoitaa ja valmentaa eläimiä asianmukaisesti. Myös eläinlääkärin, kengittäjän ja usein hierojankin palveluita tarvitaan, jotta hevoset pysyvät terveinä ja riittävän hyväkuntoisina kilpailemaan ravilähdöissä. Useimmat ravitallit ottavat talliin omien hevostensa lisäksi myös ulkopuolisia valmennettavia, joista saadaan säännöllisiä tuloja karsinavuokrien ja valmennuspalkkioiden muodossa.

Alkuun pääsemisessä auttaa, kun sijoitussalkku on hyvissä ajoin etukäteen kasattu. Jos haaveilet omasta tallista, kannattaa sinun lukea lisää Bitcoinista osoitteesta ostabitcoineja.org – osta bitcoineja helposti ja turvallisesti!

Palkintorahoja tulee, kun kaikki osuu kohdalleen

Iso osa ammattimaisen ravitallin tuloista saadaan yleensä kilpailupalkinnoista. Näille palkintosijoille pääseminen edellyttää kuitenkin aina jonkin verran verta, hikeä ja kyyneleitä sekä ripausta hyvää tuuriakin. Kun tallissa on useampi hyvä hevonen, on kilpailuista saatava tuotto todennäköisempää.

Omien hevosten kilpailuttamisen ja ulkopuolisten valmentamisen lisäksi tulojen hankkimista kannattaa harkita muistakin lähteistä. Jos sinulla on paljon tietämystä esimerkiksi juuri valmentamiseen liittyen, voit pystyä hyödyntämään tätä rakentamalla verkkokurssin tai käymällä luennoimassa hevosalan tapahtumissa. Hyväsukuiselle hevoselle on helppo perustaa myös kimppa, jossa useat ihmiset ostavat pienen osuuden kyseisestä hevosesta ja pääsevät täten myös osingoille sen saamista voitoista. Kimpan perustaminen kannattaa kuitenkin ehkä vain erityisen lupaavan hevosen kohdalla.

Ravitallilla voi tienata hyvänkin elannon

Ammattimainen ravitalli voi olla oikein pyöritettynä (ja hyvän onnen ollessa matkassa) erittäin tuottoisa yritys. Investoimalla laadukkaisiin hevosiin, hoitamalla ja valmentamalla niitä hyvin sekä tarjoamalla joitakin lisäpalveluita, ravitallin omistaja voi kasvattaa voittojaan merkittävästi. Alalle tulee kuitenkin lähteä vain intohimosta hevosiin ja hevosurheiluun – tuotot seuraavat toivottavasti perässä!